DSC04264

Składniki:

  • 05, kg pęczaku jęczmiennego
  • bulion ( 2 kostki rosołowe)
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • Kiełbasa myśliwska
  • Grzyby (wcześniej namoczone)
  • 100 g masła

Sposób przygotowania:

Pęczak zagotować w bulionie. Po wchłonięciu się większości bulionu dodać połowę przygotowanego masła i często mieszać, by nie przywierał do spodu garnka. 

Farsz przygotowujemy na patelni. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle. Dodać skrojone kiełbasy myśliwskie. Smażyć około 10 minut. Dodać wcześniej namoczone grzyby. 

Farsz należy połączyć z pęczakiem, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i gotować jeszcze przez kilka minut. Jeśli pęczak jest zbyt mało kleisty dodać masło.

Nasze przepisy

Chleb razowy

8

Stopień trudności:

3gwiazdki

Czas przygotowania:

45 min

Więcej…

Produkty

Dlaczego my?

Spełniamy najwyższe normy jakościowe oraz sanitarne przy wytwarzaniu naszych produktów

certyfikaty2

Więcej...